"- Миналото си е минало. Никога не се връщай назад. Под никакъв предлог. Не търси справедливост там, не търси щастие. Ти си това, което си, светът е такъв, какъвто е."
/"Последният дон" – Марио Пузо/
"…Животът е сандък с ръчни гранати. Никога не знаеш коя от тях ще избухне и ще те изпрати в отвъдното царство."
/"Последният дон" – Марио Пузо/
"- Няма проблеми, нашия. Ще си държа кръста наблизо.
- Вампирите не се страхуват от кръстове, Финбар.
- Нямам намерение да му го размахвам, а да го млатя с него. Бая е тежък. Сигурно хубав отпечатък ще му оставя на главата."
/"Скълдъгъри Плезънт: Да играеш с огъня" – Дерек Ланди/
"Съдбата повдигна вежди.
- И без измами, Госпожо – каза той.
- Но кой може да измами Съдбата? – попита тя.
Той вдигна рамене:
- Никой. И все пак всички се опитват."
/Цветът на магията" – Тери Пратчет/
"Все така се объркват нещата, нали? Навлизаш в живота, гониш успеха със собствени сили, но рано или късно се пръква от някъде стар смахнат роднина и ти съсипва плановете."
/"Дядо Прас" – Тери Пратчет/
"- О, не сега. Сега сме в онзи сладък период, когато всички са съгласни, че ужасите, които преживяхме толкова скоро, не бива никога да се повтарят – казва той. – Но колективното мислене обикновено е краткотрайно. Ние сме непостоянни, глупави същества със слаба памет и невероятна дарба за самоунищожение."
/"Сойка-присмехулка" – "Игрите на глада 3" – Сюзан Колинс/
"О, Стефан, покажи ми поне един човек, прочел хиляда книги, и ще сме открили интересен събеседник. Но покажи ми такъв, прочел вероятно три книги, и ще сме открили наистина опасен враг."
/"Вещиците: Полунощ" (книга първа) – Ан Райс/
"- Белегът от куршуми не те прави твърд и решителен тип – продължи Къли. – Той само те идентифицира като жертва на някой твърд и решителен тип."
/"Умират глупаците" – Марио Пузо/
"Искам да ви разкажа една история и с това се изчерпва цялата ми суетност. Не искам успех, не търся слава, не ми трябват пари. Това е съвсем естествено, много хора мислят като мен. Не искам и любов. Когато бях млад жените казваха, че ме обичат заради дългите ми мигли. Нямах нищо против. После взеха да ме обичат заради остроумието ми. Също нямах нищо против. После ме заобичаха заради парите и властта. Заради таланта ми. Заради страхотния ми акъл. И с това се справях. Трудно, но се справях. Защото вече знаех, че трябва да се пазя само от една жена – онази, която ме обича заради мен самия. Срещу нея бях подготвен на всичко. Бях готов да използвам отрова и кинжал, да търся мрачна пещера, в която да заровя отрязаната й глава. Не можех да си позволя лукса да подаря живота на такава жена. Особено ако не ми изневерява, не ме лъже и главна грижа на живота й е моята собствена особа…"
/"Умират глупаците" – Марио Пузо/