Да се отчета отново... През уикенда прочетох "Тежко изпитание" на Лора Кей - любовна история с крими елементи. Малко наподобява книгите на Марлис Мелтън, само дето секс сцените са доста по-горещи. На места откъм повествование или превод (не знам кое от двете) лекинко куцаше, но като цяло ми хареса. Главните се залюбиха твърде бързо, но какво пък?!
И още: http://www.goodreads.com/series/41649-vallerands - на тези двечките се насладих на руски и останах предоволна.
Първата за мен май се превърна в най-добрия исторически любовен роман на Лайза Клейпас. Главната (Лизет) е 18-годишна красавица от средно заможно луизианско семейство, чийто пастрок я принуждава да сключи брак с един определено нелюбим мъж (Етиен), известен с множеството женски репутации, които е унищожил безвъзвратно.
Главният (Максимилиан) е на 33, вдовец, с две деца (момчета - близнаци - Филип и Жюстин)... студен, озлобен и недосегаем на пръв поглед. Общо приятелско минало, последвал жесток разрив и едно неразкрито убийство свързват Максимилиан и Етиен... както и жажда за отмъщение, в резултат на която първият отнема годеницата на втория. Така стават квит, тъй като няколко години по-рано Етиен отнема съпругата на Максимилиан, разбивайки сърцето му.
Лизет става съпруга на Максимилиан по стечение на обстоятелствата. Двамата са напълно непознати един на друг, но са привлечени от пръв поглед. В началото, разбира се, се карат непрекъснато и се опитват да отрекат привличането помежду си, впоследствие обаче любовта ги превзема напълно, само че следва ново убийство...
Динамичен, романтичен и забавен се оказа този роман на Лайза. Сюжетът като цяло е предвидим, но въпреки това някак ми легна на сърце, затова прочетох и втората книга, в която се разказва историята на Жюстин, който няма как да не ви омае още в първата със своята непокорност, хаплив език и красив външен вид. Той се влюбва в съпругата на брат си Филип и се забърква в куп неприятности, макар и вече попораснал...