BGWorld
Добре дошли при нас! Влезте в профила си, за да използвате пълноценно форума.
- Няма да виждате досадни реклами.
- Ще можете да гласувате в анкети.
- Достъп до всички раздели.
- Писане на коментари и още много други.
Все още нямате регистрация? Заповядайте, напълно безплатно е и отнема само минутка.

BGWorld
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

BGWorldВход

Ще филмират „Академия за вампири”

descriptionЩе филмират „Академия за вампири” EmptyЩе филмират „Академия за вампири”

more_horiz
Статиите започнаха да заливат интернет пространството, което е добре! Ще филмират „Академия за вампири” 909357165


„Академия за вампири” тръгва към големия екран
Вторник, 29 Юни 2010 20:51 Стоян Стоянов (filmche.net)

Засичал съм в класациите за най-продавани книги у нас томове от поредицата „Академия за вампири” (да не се бърка с „Училище за вампири”). До момента в САЩ са излезли от печат пет романа, а три от тях имат превод на български език. Днес стана ясно, че манията покрай поредните романтични кръвопийци ще се засили, защото от някакво си студио, наречено Preger Entertainment, са купили правата за филмирането на текстовете от Ришел Мийд.

В първата седмица след появата си по магазините последната част “Vampire Academy: Spirit Bound” бе обявена за бестселър в класацията на New York Times и USA Today. Романът е пожънал и голям интернационален успех, достигайки челните места по продажби в Австралия и Нова Зеландия. Поредицата „Академия за вампири” е успяла да изчерпи в САЩ тираж от 3.5 млн. бройки, а по света е реализирала допълнителен един милион. Публикувана е в 34 държави. Последната шеста книга трябва да се появи в книжарниците през декември 2010 г. Заради финансовите успехи на многотомника издателите от Penguin/Razorbill са поръчали продължение, което ще дебютира през 2011 г.Американски пай за вампири
Posted by Lucy Setian (http://lucysetian.eu/?p=893)

„Американски пай за вампири”, фентъзи сапунка от висшия пилотаж, симпатична кримка със свръхестествени пристрастявания, политически коректна драма, именно за това става дума.

Отворила врати през 2007 г., с три написани продължения и две предстоящи да излязат през 2010 г., поредицата „Академия за вампири” от Ришел Мийд е истинско бижу не само за тийнейджърите, както повечето я определят, но и за всички възрастни вамп-любители.

Българското издание, дело на ИК „Ибис”, красноречиво напомня по своя дизайн на другата кървава поредица на издателството – „Дневниците на вампира”. Донякъде приличаща обаче на невинна и нежно подканваща детска книга по своята корица, то нейното съдържание крие приятни изненади за фентъзи феновете.

33-годишната писателка е едно от новаторските лица на жанра в Америка. Може би именно заради мистиката, която витае около зодията й скорпион, тя е успяла да се превърне в един от най-продаваните млади автори с цели три поредици – „Джорджина Кинкейд”, „Мрачният лебед” и „Академия за вампири”. И трите са създадени в диапазона от 2007 г. досега, като броят на заглавията, които включват, постоянно се увеличава.

1.5 милиона издания на „Академия за вампири” се продават от Северна Америка чак до Австралия. Тази година тя се появи най-сетне и в България.

Определението за тийн-поредица далеч не е точно, но донякъде е обосновано от образованието, оформило микса от знания на авторката. Американката е бакалавър по история на изкуствата в университета в Мичиган, има докторат по сравнителна религия от Западния мичигански университет и научна степен като преподавател по английски от университета във Вашингтон. Накрая става писателка.
Именно стилът обаче, в който са предадени мислите и чувствата на едната главна героиня, полу-човекът и полу-вампир Роза Хатауей, са това, което Мийд счита, че е подходящо като начин на изразяване на 17-годишна. Но греши. Жаргонът звучи на моменти толкова нелеп, че чак на човек му става смешно и изглежда не на място като се има предвид ролята на героинята в социалната структура на вампирските среди. Огромна грешка е да се пише в стил, който подценява начина на мислене на млад човек, едновременно с това представен като бързо съзряващ в един отговорен и обосновано респектиращ образ. Затова и доста от читателите възприемат поредицата като по-скоро подходяща за младежката аудитория. Дотук може би истинските негативи към романа се изчерпват.

В същината си „Академия за вампири” е версията на вампирския „Хари Потър”, в която героите са свръхестествени или получовешки най-вече същества, които водят „обикновен” в техните представи живот и се обучават в специален вамп-колеж. Естествено, готиката и GSM-ите тук не се разминават, а вървят ръка за ръка в стила на прехода към модерния вампирски живот.

От друга страна разказът постепенно преминава в смесица от история тип „Ласи” и детективска загадка с донякъде предполагаем край. В началото не може да се предполага, че може да има и нова семейна драма, както и планове да се завладее света, но не бива да се тревожим. И това ще дойде.

Звучи обещаващо, нали?

Книгата изключително напомня на филма „Блейд”, което донякъде ни връща и към поредицата на Л. Дж. Смит. От едната страна имаме добрите вампири, от другата лошите, тук-там се среща по някое друго фантастично същество, а да не забравяме и простосмъртните хорица в ролята на храна. Извинявам се, тук са хранители или може би по-подходящо хранилки-наркомани, които се възбуждат и са зависими от слюнката на оригиналните и традиционни в нашите представи кръвопийци, т.нар раса на мороите.

{gallery}vampireacademy:{/gallery}

Въпреки това, измеренията на вампирите тук са нови – някои са мъртви, други са живи. Редом до това е и добре познатата йерархия, която отвежда до свързването на вампира като същество от благородническа митологична каста, която се ръководи от правила и дълговековни традиции. Все така повечето бледокожи не си падат по слънчева светлина, обичат да пият кръв, най-вече захапвайки нечий врат, някои умеят да правят магии или имат други свръхкачества. Техните полусъбратия, наречени дампири, са в ролята на пазители и най-добри приятели според цялостната идея на сюжет на поредицата. Тук се появява и руската принцеса Василиса Драгомир, за приятелите само Лиса, централен субект в историята. Все пак разказът не тече през нейната уста, а през тази на вечната й пазителка и най-добра приятелка Роза (руският вариант на Роуз), която обаче е в центъра на прожекторите в сумрачните училищни коридори.

Двете са коренни противоположности, но дългите години на познанство, една катастрофа и работата ги свързва в приятелство, което и най-ожесточения скандал не може да разруши. Странно как, но сякаш поредицата се основава на бизнес-договор между получовеци и вампири, в който явно, че единствените, които могат въобще да спечелят нещо, са лошите.

Темата за отношенията и животът на младежите в последните им години на съзряване е сякаш основополагащ фон на фабулата. Интриги, руски псувни, любовни триъгълници, убийства, бледи лица и огнени кълба се преплитат в една логична, естествена и напълно реалистична вампирска история. И макар дебеличка, книгата се чете за максимум 2-3 нощи, така че ако си отделите една до 04:30 сутринта, няма да съжалите за избора си.

Ако и моите обяснения не са ви били достатъчни, то можете да прочетете повече в официалния сайт на авторката, да надникнете в блога й или да направите своя вариант за корица (като истински фен и критик аз се престраших) на „Академия за вампири” в официалния сайт на книгата. Ако това не ви е достатъчно, чуйте каква е историята на тези изтънчени и опасни фантастични същества от самата Ришел Мийд или прочетете откъса, който ви предлагаме.

Наслаждавайте се до последната капка!

______________________________
Ще филмират „Академия за вампири” 4454149a
Even if the path is a little blurry, KEEP WALKING.
You'll focus in when you know what you want.
Then the picture of your life will be crystal clear.
JUST DON'T EVER GIVE UP and DON'T EVER STOP WALKING
.

Ще филмират „Академия за вампири” 4965902g

descriptionЩе филмират „Академия за вампири” EmptyRe: Ще филмират „Академия за вампири”

more_horiz
Имам страхотни новини за вас! Правата за филмирането на поредицата са закупени от Preger Entertainment. Във блога си Ришел пише, че филмът няма да излезе скоро и че все още няма никакви съществени новини. Но стискайте палци да се захванат сериозно с филмирането и в най-скоро време да ни зарадват с актьорите, които ще изберат, а след година-две - с един страхотен филм! Следете темата за новини! :)

______________________________
Ще филмират „Академия за вампири” 4454149a
Even if the path is a little blurry, KEEP WALKING.
You'll focus in when you know what you want.
Then the picture of your life will be crystal clear.
JUST DON'T EVER GIVE UP and DON'T EVER STOP WALKING
.

Ще филмират „Академия за вампири” 4965902g

descriptionЩе филмират „Академия за вампири” EmptyRe: Ще филмират „Академия за вампири”

more_horiz
Ето от Imdb пише, че филма е планиран за 2013.. Ето тук: http://www.imdb.com/title/tt1686821/

______________________________
Ще филмират „Академия за вампири” 4454149a
Even if the path is a little blurry, KEEP WALKING.
You'll focus in when you know what you want.
Then the picture of your life will be crystal clear.
JUST DON'T EVER GIVE UP and DON'T EVER STOP WALKING
.

Ще филмират „Академия за вампири” 4965902g

descriptionЩе филмират „Академия за вампири” EmptyRe: Ще филмират „Академия за вампири”

more_horiz
Who should play Rose and the rest of the characters in a possible movie of "Vampire Academy"?

That's one of the topics being discussed by visitors to the official "Vampire Academy" movie page on Facebook created by Preger Entertainment, which has optioned the film rights to Richelle Mead's book series.
"Casting is a huge issue and there's a very active debate between the groups there as to whether we should be going with established cast or unknowns," says producer Michael Preger.
Fans have suggested Jessica Lowndes of "90210," Henry Cavill of "The Tudors" and Ben Barnes of "The Chronicles of Narnia: Prince Caspian," among others, as potential choices for leading roles.
Even with the "Twilight" movies and HBO's "True Blood" and CW's "The Vampire Diaries" crowding the marketplace, Preger thinks vampires will continue to be popular.
"It doesn't seem to be fading in any respect, despite the numerous other projects out there," he says. "We see the theme as one that's been around forever really."

______________________________
Ще филмират „Академия за вампири” 4454149a
Even if the path is a little blurry, KEEP WALKING.
You'll focus in when you know what you want.
Then the picture of your life will be crystal clear.
JUST DON'T EVER GIVE UP and DON'T EVER STOP WALKING
.

Ще филмират „Академия за вампири” 4965902g

descriptionЩе филмират „Академия за вампири” EmptyRe: Ще филмират „Академия за вампири”

more_horiz
Нашумялата и у нас поредица "Академия за вампири" ще бъде филмирана не в една, а в няколко серии. Това сподели авторката на поредицата Ришел Мийд в свое интервю за The Detroit Free Press. Правата за филмиране на вампирската серия бяха закупени преди месец от Preger Entertainment, собственост на продуцента Майкъл Прегър.

Ришел Мийд се е срещнала с Прегър и другият продуцент Дон Мърфи ("Трансформърс") на провеждащия се в Сан Диего фестивал Comic Con 2010. Пред Free Press обаче тя изглежда по-съсредоточена в книгите си, отколкото във филма. “Обнадеждена съм. Срещнах се с момчетата - страхотни са. Обичат книгите ми! Филмите обаче не са нещо, за което мисля през цялото време. Фокусирала съм се върху книгите, защото това е, което мога да правя най-добре.”

Според Прегър “кастингът е сериозен въпрос, защото в момента в компанията върви усилен дебат дали трябва да се ползват познати актьори или да се заложи на нови лица".

Снимките за филмите започват през 2011, а последната, шеста книга от поредицата "Академия за вампири" се очаква през декември 2010.

______________________________
Ще филмират „Академия за вампири” 4454149a
Even if the path is a little blurry, KEEP WALKING.
You'll focus in when you know what you want.
Then the picture of your life will be crystal clear.
JUST DON'T EVER GIVE UP and DON'T EVER STOP WALKING
.

Ще филмират „Академия за вампири” 4965902g

descriptionЩе филмират „Академия за вампири” EmptyRe: Ще филмират „Академия за вампири”

more_horiz
НОВИНИ:

Осемнадесет месеца след като намерят студио, филмът ще е по кината! Стискайте палци това да стане скоро.
Актьрите няма да бъдат избрани, докато не напишат сценария.
Всяка една книга ще бъде филмирана като отделен филм. Това значи, че ще се насладим на цели ШЕСТ филма!!!

______________________________
Ще филмират „Академия за вампири” 4454149a
Even if the path is a little blurry, KEEP WALKING.
You'll focus in when you know what you want.
Then the picture of your life will be crystal clear.
JUST DON'T EVER GIVE UP and DON'T EVER STOP WALKING
.

Ще филмират „Академия за вампири” 4965902g

descriptionЩе филмират „Академия за вампири” EmptyRe: Ще филмират „Академия за вампири”

more_horiz
едвам ще го дочакам!поне се надявам чакането да си заслужава!книгите са страхотни!

descriptionЩе филмират „Академия за вампири” EmptyRe: Ще филмират „Академия за вампири”

more_horiz
Аз също се надявам на това, а и най-важното да изберат способни и красиви актьори Ще филмират „Академия за вампири” 3569552857

______________________________
.. Hell is a teenage girl ..

descriptionЩе филмират „Академия за вампири” EmptyRe: Ще филмират „Академия за вампири”

more_horiz
Страх ме е, че няма да се придържат към описанията на външния вид на героите, както става обикновено Ще филмират „Академия за вампири” Skype-emoticons-84-tmi

______________________________
Ще филмират „Академия за вампири” Wiki-wordmark

Анита Блейк превод на български език

descriptionЩе филмират „Академия за вампири” EmptyRe: Ще филмират „Академия за вампири”

more_horiz
По-принцип да, но мисля, че поне излъчването ..
ох, не знам, дано не се изложат !! Поредицата е толкова добра .. една от изключителните и да прецакат филма .. ❌ няма да им го простя!!

______________________________
.. Hell is a teenage girl ..

descriptionЩе филмират „Академия за вампири” EmptyRe: Ще филмират „Академия за вампири”

more_horiz
Сериалите най-често са различни от книгите и това ,според мен ще ни достави допълнителното удоволствие на изненадата

descriptionЩе филмират „Академия за вампири” EmptyRe: Ще филмират „Академия за вампири”

more_horiz
Нямам търпение , чакам с нетърпение един хубаво направен филм !

______________________________
Ще филмират „Академия за вампири” Large_gothic_woman_99483

descriptionЩе филмират „Академия за вампири” EmptyRe: Ще филмират „Академия за вампири”

more_horiz
Надявам се да успеят да предадат динамиката,напрежението и драмата в отношенията роуз-дмитрий

descriptionЩе филмират „Академия за вампири” EmptyRe: Ще филмират „Академия за вампири”

more_horiz
И аз чакам филма с нетърпение Ще филмират „Академия за вампири” 909357165 Поредицата много ми хареса Ще филмират „Академия за вампири” 909357165

______________________________
To The Moon and Back!
-----------------------------
Baby...? Will you do it for me?
But.... U know it's gonna hurt, don't u?

descriptionЩе филмират „Академия за вампири” EmptyRe: Ще филмират „Академия за вампири”

more_horiz
Поредицата е страхотна, чакаме с нетърпение!

descriptionЩе филмират „Академия за вампири” EmptyRe: Ще филмират „Академия за вампири”

more_horiz
То хубаво, че има дата, ама се притеснявам, че ще кастрират потенциала на историята.

Надявам се да синтезират най-важното - историите около Димитри и Адриан и да оставят настрана глупостите около Лиса.

descriptionЩе филмират „Академия за вампири” EmptyRe: Ще филмират „Академия за вампири”

more_horiz
Филмите би трябвало да са цели седем - всички ще измрем докато ги изснимат. Някъде прочетох, че щяло да е сериал? :unsure:

______________________________
Ще филмират „Академия за вампири” Creeping%252520up%252520on%252520caturday

descriptionЩе филмират „Академия за вампири” EmptyRe: Ще филмират „Академия за вампири”

more_horiz
с нетърпение очаквам филмите

descriptionЩе филмират „Академия за вампири” EmptyRe: Ще филмират „Академия за вампири”

more_horiz
С нетърпение го чакам,но искренно се надявам да не се повлияят от фен кастингите и в ролята на Роуз,да видим Меган Фокс :typ4o:

descriptionЩе филмират „Академия за вампири” EmptyRe: Ще филмират „Академия за вампири”

more_horiz
Всъщност можете да направите вашите предложения за актьорите, които да изграят героите на страницата им във facebook

https://www.facebook.com/pages/Official-VAMPIRE-ACADEMY-Movie/132065663494472?sk=wall

Аз лично мисля, че ще прецакат филма, не мисля, че ще успеят да уловят и покажат отношения между Роуз и Дмитрий, което ще е много тъпо :angry3: .

descriptionЩе филмират „Академия за вампири” EmptyRe: Ще филмират „Академия за вампири”

more_horiz
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите