First topic message reminder :
Кажете какво последно сготвихте? Как стана? Оправда ли очакванията ви? Бихте ли го сготвили отново?
Кажете какво последно сготвихте? Как стана? Оправда ли очакванията ви? Бихте ли го сготвили отново?
Viki написа:Лучник, като лучник... плънка от запържен (задушен) лук, кайма и подправки. Сложих тесто да покрие дъното и стените на тавата, сложих плънката, отгоре много настърган кашкавал, лентички от тесто като американски пай, загънах крайщата на долното тесто и намазах отгоре с жълтък. Стана много вкусно
Viki написа:По-хуваво е с домашно, но това специално е с готово тесто за пици от Лидл. И аз нямам село, но слушам бабите пред блока
Radoslava75 написа:Истинско тесто за пица :
250гр. брашно ,1 суп.лъжица сол ,половин пак.суха мая, 150мл. топла(не вряла ) вода и 2суп.л.зехтин или олио
Месиш в голяма купа,обикновенно му стига 5минути да стане на топка.
После добавяш още малко мазнина в купата за да не лепне,покриваш и чакаш да втаса.
Можеш да приготвиш предварително и да стои в хладилник, даже да замразиш ,не се е случило да не става.
Единствената разлика е ,че това е за тънки блатове и не се надува като купешките,които стават като хляб.
Не съм пробвала на Лидъл тестото
Koen написа:Viki написа:По-хуваво е с домашно, но това специално е с готово тесто за пици от Лидл. И аз нямам село, но слушам бабите пред блока
В Лидъл има ли тесто? Нямаше ли директно пици за печене?