Преди 10 години ми се случи следното:
Беше през месец август и спях в семейната ни вила. Бях на втория етаж и прозорецът беше отворен. Събудих се около 02.00 часа, усещайки как нещо се движи по леглото, на което спях. Изглеждаше така, сякаш по леглото бавно стъпваше котка. Тъй като бях много изморен, си помислих, че ми се е сторило и продължих да спя. Не след дълго отново се събудих от усещането, че нещо продължава да ходи по края на леглото, но този път се усещаше като че ли бе човек. Отворих очи и установих, че в стаята няма никой, но страхът остана. Всичко описано до тук усещах в полусънено състояние. След няколко минути нещо започна да притиска тялото ми, започвайки от краката и продължаваше напред по тялото. Изглеждаше така сякаш някой стъпваше върху мен с бавни движения, но с ужасна тежест. Опитах се да помръдна, но не се получи. Не успях да си повдигна дори главата. Опитах се да извикам, но не можех. В този момент си помислих, че е възможно докато съм спял да съм притиснал силно тялото си на едната страна, или е някакво моментно схващане, причинено от нервната система. Силата, която буквално стъпваше върху мен спря на врата ми и започна да ме души. Тогава осъзнах, че това, което ме е споходило приличаше на нещо свръхестествено и мигновено измислих молитва с надеждата да го прогоня. Нямах представа за времето, което бе изминало, но със сигурност бях буден и виждах предметите в стаята от уличното осветление. Молитвата подейства и това, което ме душеше започна бавно да се оттегля в същия ред, в който започна да ме притиска. Около час след това станах и повече не успях да заспя. Връщайки се в миналото, когато събирах материали за свръхестествени случки и същества, стигнах до извода, че по всяка вероятност моят неканен нощен гост бе мора. Прочетох няколко истории за хора, които са били посетени от тази сила и открих много съвпадения: ужасната тежест върху тялото, задушаването, неспособността да се помръднеш или да извикаш. След това, което ми се случи не ходих на вилата няколко месеца. Оттогава до сега само веднъж ми се случи нещо подобно, но това е друга история....