Художникът Andres Amadorcreates от Сан Франциско рисува върху пясъка на бреговете, а няколко часа след това всичко бива отмито от океанските вълни. Тъй като изображенията, меко казано, не са никак малки (между 90 и 120 метра), той разчита на доброволната помощ на други съмишленици, които споделят неговия интерес.
"Мечтата ми е да направя подобни произведения на изкуството по плажове в целия свят и да привлека все повече и повече творци да се включат в този проект”, казва Andres.
За прецизната локация на следващато си "платно" той използва Google Earth, а след това търпеливо чака пълнолуние, за да се убеди, че вълните са достатъчно малки, за да успее да нарисува следващия си шедьовър преди поредния прилив.
За идеята си споделя: "Веднъж си говорех с приятел и му разяснявах някой факти от геометрията, докато чертаех върху пясъка. Тогава ми хрумна, че тези геометрични структури и форми могат да бъдат много разнообразни и практически, значително по-големи."
Източник: dailymail.co.uk
Уебсайт на художника: http://www.andresamadorarts.com/
За прецизната локация на следващато си "платно" той използва Google Earth, а след това търпеливо чака пълнолуние, за да се убеди, че вълните са достатъчно малки, за да успее да нарисува следващия си шедьовър преди поредния прилив.
За идеята си споделя: "Веднъж си говорех с приятел и му разяснявах някой факти от геометрията, докато чертаех върху пясъка. Тогава ми хрумна, че тези геометрични структури и форми могат да бъдат много разнообразни и практически, значително по-големи."
Източник: dailymail.co.uk
Уебсайт на художника: http://www.andresamadorarts.com/
˙·٠•● ˙·٠•● ˙·٠•● ˙·٠•● ˙·٠•● ˙·٠•●