Гласувах и двете. По принцип смятам, че тези модерни романи, вампирски, демонични, вещерски и всякакви подобни, трябва да се ограничават, тъй като в тях варират основно премеждия на от една до двадесет любовни двойки, които се изправят срещу един или няколко обвързани помежду си врагове и във всяка книга се чете едно и също. Изключително досадно става, когато една поредица е двадесет книги и нагоре. Появяват се десетки герои, кой от кой по-специален и надарен, а главните герои придобиват безброй много дарби, сили, умения и какво ли още не, само и само за да остават интересни.
Мисля, че един, достатъчно добър да създаде една интересна книга, автор, може да се справи и с нов проект.
Аз започвам книга от модерната литература само след сверка дали след нея не идват още десетина. Има добри поредици, Хари Потър например, но той е доста далеч от наложилите се в момента вампирски и демонични романи. Това обаче е пример за поредица от повечко книги, която наистина има защо да се разказва на дълго и на широко.
Щом някои от най-известните и продавани автори успяват да разкажат невероятни истории в една книга, значи и вампирските авторки могат да опитат. Факт е обаче, че единични книги в Young Adult жанра почти не се намират, да не казвам, че няма, защото не чета много в този стил и не съм запозната с пълните подробности.