This is a Hitskin.com skin preview
Install the skin • Return to the skin page
Chronicles of Nick
+5
veskuuuuu
Zaharka
morena4
Vampire Lady
~ Mistery writer ~
9 posters
BGWorld :: Книги :: Чужда литература
Страница 1 от 1
Chronicles of Nick
Infinity
A novel by Sherrilyn Kenyon
Хрониките на Ник
Вечност
Резюме:Вечност
На четиринадесет, Ник Гаутиер мисли, че знае всичко за света около него, до нощта, когато неговия най – добър приятел се опитва да го убие. Спасен от мистериозен войник, който има много повече бойни умения от Чък Норис, Ник е засмучен в областта от Мрачни Ловци: безсмъртни вампирски убийци, които рискуват всичко за да спасят човечеството. Ник бързо научава, че човешкия свят е само воал, зад който се крие един много по голям и много по опасен. Света, в който капитана на футболния отбор е върколак и момичето, по което си пада излиза през нощта да намушква вампирите. Но преди дори да научи правилата на този нов свят, неговите съученици се превръщат в човеци ядящи зомбита. И той е следващия в менюто. Като, че ли започването в гимназията не е достатъчно трудно. Сега Ник трябва да крие новите си приятели от майка си, да крие резачката си от директора, да пази зомбитата и демона Сими от това да му изядът мозъка, всичко това без да бъде наказан или изключен! Как в света той трябва да направи това?!
Превод: Lora11
Последната промяна е направена от Lora11 на Чет 3 Мар - 20:24; мнението е било променяно общо 2 пъти
~ Mistery writer ~- VIP
- Чете : Всичко, но не и това, което трябва.
Брой мнения : 6584
Местожителство : Around the world
Re: Chronicles of Nick
Invincible
(A book in the Chronicles of Nick series)
(2011)
A Graphic Novel by
Sherrilyn Kenyon
(A book in the Chronicles of Nick series)
(2011)
A Graphic Novel by
Sherrilyn Kenyon
~ Mistery writer ~- VIP
Пролог
Превод, редакция: Лора (Аз)
Свободна воля.
Някой са го нарекли най – големия дар на човечеството. Наше умение е да контролираме това, което се случава с нас и точно как да го контролираме. Ние сме господарите на нашата съдба и никой не може да пречупи волята ни, освен, ако самите ние не позволим.
Други казват, че волята на свободата е мит. Имаме предопределена съдба и независимо от това какво правим или колко здраво се борим, живота ни ще се случи така както е писан да се случи. Ние сме само пионки във велика игра, че нашия оскъден мозък не може дори да започне да разбира или схване.
Моя най – добър приятел, Ачерон, веднъж ми го обясни по този начин.
Съдбата е товарен влак, който се търкаля напред по определен курс, който само кондуктора знае. Когато ние пристигнем до железницата прекачвайки се на колата си, можем да изберем дали да спрем и да изчакаме за да ни подмине влака, или да се опитаме да преварим движението от него и да победим отнова лошо момче отсреща.
Този избор е нашата свободна воля.
Ако изберем да се втурнем напред, колата, в която сме може да се спре на релсите. Тогава можем да избираме да опитаме и да запалим колата или да изчакаме влака да мине през нас. Или можем да излезем и да избягаме, и да се плашиме от съдбата на влака, който може да излезе от релси и да ни убие точно където сме. Ако изберем да бягаме, краката ни могат да се схванат или можем да се спънем и паднем.
Също така можем да кажем на себе си „няма никакъв начин не съм достатъчно тъп за да изпреварвам влака” и да се отдръпнем по сигурния начин. Тогава следващото нещо, което ще знаем, камиона се забива в задмицата на колата, поставяйки ни на релсите на влака.
Ако съдбата ни е такава, че да бъдем ударени от влак, то тогава ще бъдем ударени от влака. Единственото нещо, което можем да променим е как влака превръща нас в хамбургер.
Аз лично, не вярвам в този боклук. Ще кажа Аз аз контролирам съдбата и живота си.
Не, нищо не ме контролира.
Никога.
Аз съм това, в което съм се превърнал, заради намесата и тайните на едно създание. Ако нещата бяха направени различно, моя живот е щял да бъде друга енчилада. Нямаше да бъда където съм днес и щях да имам живот, вместо това, в което живота ми се бе превърнал - в кошмар.
Но не, докато пазех най – дълбоката му тайна, най – добрият ми приятел ме предаде и ме превърна в тъмнината, с която трябва да се примиря. Нашите орист и съдба ни смачкват заедно от изрод, това дори се случи когато бях дете, и проклинах деня в който нарекох Арчерон Партенопаеус мой приятел.
Аз съм Ник Гаутиер.
И това е моя живот и как би трябвало да седят нещата.
Превод, редакция: Лора (Аз)
Свободна воля.
Някой са го нарекли най – големия дар на човечеството. Наше умение е да контролираме това, което се случава с нас и точно как да го контролираме. Ние сме господарите на нашата съдба и никой не може да пречупи волята ни, освен, ако самите ние не позволим.
Други казват, че волята на свободата е мит. Имаме предопределена съдба и независимо от това какво правим или колко здраво се борим, живота ни ще се случи така както е писан да се случи. Ние сме само пионки във велика игра, че нашия оскъден мозък не може дори да започне да разбира или схване.
Моя най – добър приятел, Ачерон, веднъж ми го обясни по този начин.
Съдбата е товарен влак, който се търкаля напред по определен курс, който само кондуктора знае. Когато ние пристигнем до железницата прекачвайки се на колата си, можем да изберем дали да спрем и да изчакаме за да ни подмине влака, или да се опитаме да преварим движението от него и да победим отнова лошо момче отсреща.
Този избор е нашата свободна воля.
Ако изберем да се втурнем напред, колата, в която сме може да се спре на релсите. Тогава можем да избираме да опитаме и да запалим колата или да изчакаме влака да мине през нас. Или можем да излезем и да избягаме, и да се плашиме от съдбата на влака, който може да излезе от релси и да ни убие точно където сме. Ако изберем да бягаме, краката ни могат да се схванат или можем да се спънем и паднем.
Също така можем да кажем на себе си „няма никакъв начин не съм достатъчно тъп за да изпреварвам влака” и да се отдръпнем по сигурния начин. Тогава следващото нещо, което ще знаем, камиона се забива в задмицата на колата, поставяйки ни на релсите на влака.
Ако съдбата ни е такава, че да бъдем ударени от влак, то тогава ще бъдем ударени от влака. Единственото нещо, което можем да променим е как влака превръща нас в хамбургер.
Аз лично, не вярвам в този боклук. Ще кажа Аз аз контролирам съдбата и живота си.
Не, нищо не ме контролира.
Никога.
Аз съм това, в което съм се превърнал, заради намесата и тайните на едно създание. Ако нещата бяха направени различно, моя живот е щял да бъде друга енчилада. Нямаше да бъда където съм днес и щях да имам живот, вместо това, в което живота ми се бе превърнал - в кошмар.
Но не, докато пазех най – дълбоката му тайна, най – добрият ми приятел ме предаде и ме превърна в тъмнината, с която трябва да се примиря. Нашите орист и съдба ни смачкват заедно от изрод, това дори се случи когато бях дете, и проклинах деня в който нарекох Арчерон Партенопаеус мой приятел.
Аз съм Ник Гаутиер.
И това е моя живот и как би трябвало да седят нещата.
~ Mistery writer ~- VIP
Нещо така и не ме грабна тази книга. Изчетох я, но не е кой знае какво.
Vampire Lady- Читател
- Брой мнения : 33
Тя превеждали се в момента?
morena4- Читател
- Брой мнения : 12
morena4 написа:Тя превеждали се в момента?
Не и тук. Някъде другъде, може би.
Зодия :
Брой мнения : 5610
Местожителство : Discworld
на мен лично много ми допадна
veskuuuuu- Напредващ
Брой мнения : 94
Местожителство : кипър,пафос
И на мен също.
ivanka- Читател
- Чете : предимно любовни романи ,а също и на тема вампири
Брой мнения : 40
Местожителство : България Пловдив
До сега сме виждали гледната точка на Нощните Ловци.Нека сега да разберем,защо Ник постоянно мрънка и се оплаква.Интересна е книгата.
Nessieli- Читател
- Брой мнения : 15
На мен също не ми хареса много.Поне това което беше преведено на българси
В момента я чета и доста ми харесва засега.
tufr- Редовен
- Чете : Фентъзи
Брой мнения : 55
Местожителство : България
BGWorld :: Книги :: Чужда литература
Страница 1 от 1
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите