BGWorld
Добре дошли при нас! Влезте в профила си, за да използвате пълноценно форума.
- Няма да виждате досадни реклами.
- Ще можете да гласувате в анкети.
- Достъп до всички раздели.
- Писане на коментари и още много други.
Все още нямате регистрация? Заповядайте, напълно безплатно е и отнема само минутка. 
ИндексРегистрирайте сеВход
Последно активни теми
Тема
История
Автор
"Въздухът, който той диша"
Дамски обувки?
"Този мъж"
Джийни Муун - Тази Коледа
"Преследван"
Търся книгата...
Програмата, която най-често ползвате?
Коя е последната книга, която прочетохте?
Коя е последната книга, която си купихте?
"Обвързани"
Yesterday at 16:12
Yesterday at 14:49
Yesterday at 13:51
Yesterday at 13:12
Yesterday at 11:18
Yesterday at 10:38
Yesterday at 9:17
Чет 18 Окт - 13:07
Сря 17 Окт - 16:54
Сря 17 Окт - 13:10
Pipilotaeuforia
iveta
АВА
Pamella
Pipilotaeuforia
radostina ioncheva
Yris
АВА
АВА
IVL

Share | .
 

 Как лъжем според зодията си

Предишната тема Следващата тема Go down 
АвторСъобщение
~ i.LLusion
Шефче
avatar

Пол : Female
Брой мнения : 4294
Регистрация : 15.07.2010

ПисанеЗаглавие: Как лъжем според зодията си   Сря 24 Авг - 12:55Да казваш истината е лесно и приятно, а и редно! " Това ни е внушено още от детството, така пише и във вечните книги. Но на практика ние всички лъжем, защото невинаги истината е толкова лесна, за да бъде казана, нито пък е толкова удобна... Някои хора лъжат повече и по-често, други по-малко и по-рядко... Някои го правят заради изгода, други пък просто 'ей така' - за да си излъжат... Някои украсяват действителността, други пък се стараят да избегнат неприятните последствия от постъпките си или да оправдаят неспазените си обещания... Причините за съществуването на лъжата са много. Интересно е обаче да научим, че според астролозите се открояват конкретни 'белези', характеризиращи лъжата на тази или онази зодия. Точно за това ще си поговорим днес...

______________________________
.. Hell is a teenage girl ..
Върнете се в началото Go down
~ i.LLusion
Шефче
avatar

Пол : Female
Брой мнения : 4294
Регистрация : 15.07.2010

ПисанеЗаглавие: Re: Как лъжем според зодията си   Сря 24 Авг - 12:57Представителите на зодия Овен лъжат 'за спасение'. Но като цяло те го правят, за да спасят любим човек или себе си.
Ако не искат да свършат нещо, те си измислят хиляди причини и оправдания, способни са да разиграят сценки, които да им помогнат да се отърват от нечие искане или поставена задача.
Но същевременно се кълнат, че обезателно ще помогнат веднага щом им се появи свободно време или възможност! И отново лъжат... Те разчитат (и са уверени в това), че в някакъв момент човекът, отправил им молба, ще разбере, че чука на заключена врата и ще се откаже сам. Често се случва точно така. По някое време и на Овенът му писва да си измисля оправдания и е в състояние дори да се откаже от познанството си с искащия, особено, ако въпросният е много настоятелен.
Как да хванете Овена в лъжа? Никак не е трудно - достатъчно е да се вслушате в техните извинения - често пъти логиката в тях липсва...

За Телците лъжата е изкуство. Понякога те заплитат фина паяжина от лъжи, за да впечатлят околните, искайки по този начин да бъдат много по-значими или да предизвикат съчувствие (не бъркайте със Съжаление!)..
Често представителите на тази зодия прибягват до помощта на лъжата, за да не дадат пари на заем, дори и в случай, че скоро преди това с възторг са Ви споделили как са им изплатили допълнителна премия или как са похарчили с кеф значителна сума в някой магазин или ресторант. И още един повод за лъжа - отношенията им с противоположния пол. За да избегнат неприятните и ненужни разпити, мъжете Телци например са в състояние да Ви говорят по телефона с най-невинен и искрен тон как в момента, разбирате ли, те са на много важно съвещание... като при това фактът, че около тях се чува гръмка музика и се разнася женски смях, дори не ги смущава.
Най-удивителното е, че при Телците всичко минава безнаказано - често партньрите им са дотолкова омагьосани от чара им, че са готови да преглътнат каквато и да било лъжа, само и само, за да бъдат с тях... други пък не ги възприемат насериозно, а се отнасят към представителите на този знак като към непослушни дечица, на които не можеш да се сърдиш.

Близнаците не лъжат - те играят. Често пъти точно и по този начин обясняват (пред себе си) склонността си към измислиците и лъжите. Понякога те се възползват от тях, за да убедят околните в своята правота, а понякога, за да извлекат полза от някаква ситуация или материална изгода.
Представителите на този знак без никакви угризения на съвестта могат да продадат некачествена вещ, представяйки я за рядка и ценна стока ( или както наскоро бяхме прочели - 'могат да Ви продадат и на баба си хвърчилото за Боинг' ) или пък да измислят цял филм, който да представят на събеседника си за 'чиста монета' .
Близнаците лъжат виртуозно, използвайки и позовавайки се на аргументи и 'факти', като често те се учат на този 'майсторлък' още в ранно детство. Страхувайки се да не ги накажат за нещо, малките Близначета съчиняват цели истории, от които в крайна сметка излиза, че те за нищо, ама за нищо не са виновни!
Да хванете Близнак в лъжа си е доста сложно - те прекалено добре осъзнават и влизат в ролята си, за да допуснат досадна грешка и да Ви дадат възможност да ги заподозрете в измама. Ето защо, когато общувате с Близнак, научете се да делите всичко, което те казват на 4 или защо пък не и на 48...

Раците се отвращават от лъжите и ако случайно прибегнат до тях, то това се случва само, когато истината трябва да бъде спестена. Например: те могат да кажат на детето си, че 'кучето е намерило нов стопанин и се чувства много по-добре', ако то всъщност е починало или пък, че 'татко е заминал надалеч и за дълго време по работа', в случай, че бащата е изоставил семейството си.
По този начин Раците защитават близките си от неприятни преживявания. Да лъжат за собствена изгода е под достойнството им. Стараят се дори да не украсяват житейските си истории, считайки, че истината е много по-интересна. Понякога тази откровеност, наричана от някои липса на гъвкавост, може да се превърне за Раците в проблем при общуването им с околните, защото мразейки лъжата, те изискват директност и от обкръжаващите ги.
Да разберете дали Ракът лъже е много лесно - достатъчно е да се вгледате в очите му - той примигва, отклонява поглед, изчервява се, започва да нервничи, и почти веднага става ясно, че се срамува от измамата. Но - извинения от него не чакайте! Както вече споменахме, представителите на тази зодия лъжат, предизвикани от нещо сериозно и съответно са убедени, че лъжата им е в името на някаква по-висша цел.

______________________________
.. Hell is a teenage girl ..
Върнете се в началото Go down
~ i.LLusion
Шефче
avatar

Пол : Female
Брой мнения : 4294
Регистрация : 15.07.2010

ПисанеЗаглавие: Re: Как лъжем според зодията си   Сря 24 Авг - 12:59Лъвовете лъжат 'царствено'. За тях е изключително важно да запазят репутацията си и да изпъкнат, ето защо паяжината от лъжи често пъти се превръща в неотменна част от живота им.
Да разобличите Лъва не е лесно - той помни всяка малка подробност от това, което казал и успешно кара хората да му вярват.
За Лъвовете лъжата е като костюм, който те обличат, за да скрият от някого истината или, за да впечатлят и развеселят околните. Притежавайки изключителен талант на опитни разказвачи, представителите на тази зодия превръщат лъжата си в прелестна история, а за да не дадат възможност на реалността да помрачи красотата на повествованието им, те си измислят всякакви подробности, с които да подкрепят думите си. Всичко това те правят не с ясната цел да Ви преметнат, ами за да Ви убедят, че техният живот е цветен, прекрасен и пъстър, безспорно завладяващ...
Да се стараят да извлекат материални облаги от лъжите си не е цел за Лъвовете - те са прекалено горди и съвестни и предпочитат да се трудят с всички сили и умения, които имат, за да могат да забогатеят.
Девите лъжат често, но неумело. При тях лъжите са толкова плитки, че дори и най-непрозорливият човек лесно разбира, че в момента го мамят.
Изказването на недостоверни думички при тях е съпроводено със заекване и почервеняване, и в резултат те не постигат желаното, а само настройват събеседника си срещу себе си.
Трябва да споменем, че мъжете, представители на зодията, лъжат доста по-често от жените Деви. На дамите обикновено не им се налага да прибягват до тях, те действат по други методи, а и вроденото им чувство за справедливост ги кара да се отнасят към лъжата по същия начин, както например към мръсотията и неподредеността.
Докато мъжете Деви лъжат дори тогава, когато не са притиснати да дават обяснения или извинения. Например на въпроса "Къде си сега?" можете да чуете нещо парадоксално от сорта: "В задръстване съм." Аха...! В три часа през нощта, в спокоен жилищен район... Ама разбира се!
А най-интересното е, че мъжете Деви са искрено озадачени и се обиждат, когато не им вярват...

Везните лъжат и сами се ядосват, защото като цяло те лъжат главно себе си. Най-често техните лъжи са своеобразен опит да си подарят душевно спокойствие. Те могат да се убеждават, че всичко им е наред, дори и ако проблемите буквално са залепени на вратите и прозорците им.
"Техниката на щрауса" често пъти си играе с Везните лоши шеги, тъй като се оказва, че подът е бетонен... С лъжите си, представителите на зодия 'кантарче', вредят главно на самите себе си. В отношенията си със стари приятели и родственици, Везните са праволинейни и откровени до безкрайност, тъй като още от детството си са запомнили, че 'лъжата им е изписана на лицето'. По тази причина, ясно давайки си сметка, че въпросните хора добре ги познават, те не се и опитват да експериментират, опирайки до лъжи.
Трябва да добавим, че на Везните перфектно им се отдава да заплитат интриги, особено пък, ако те са в интерес и изгода на бизнеса. От тях стават перфектни адвокати и дипломати; само 'битовата', лична лъжа не е от силните им страни, за сметка на това пък, глобалната измама в голям мащаб е напълно в духа на този знак. Но дори и тогава те не толкова лъжат, колкото хитруват, използват лукавство и актьорско обаяние.
За Скорпионите лъжата е начин да поддържат този образ, който са изградили за пред другите. Ако са се 'позиционирали' като най-нещастния човек на света, то Ви предстои да слушате страшни истории за автомобилни аварии, стихийни бедствия, нещастна любов, тежки отношения с близките... и всичко това само, за да предизвикат съжалението и съчувствието Ви.
Ако пък Скорпионът иска да бъде в образа на велик гуру и мистик, той измисля невероятни разкази за нашествие на извънземни; връзка и срещи с духове', случаи на 'духовно просветление' след падане на тухла върху главата им от 25-ия етаж например...
Но повечето от Скорпионите прибягват до помощта на лъжата, за да постигнат обогатяване (материално или духовно) или пък, за да направят по-лесно манипулирането на околните - о, как обичат да правят това!
Богатата им фантазия и отсъствието на всякакви принципи правят Скорпионите неуловими, ако сте решили да ги хванете в лъжа. Ако внезапно, поради каквато и да било причина, покажете, че не им вярвате, то те ще отидат много далеч, за да Ви докажат, че казаното от тях е самата истина. И ако за тази цел е необходимо да блъснат колата си или да представят доклад на уфолози, доказващ съществуването на НЛО в близкия район, то Скорпионите ще направят и това, тъй като преди всичко те са много горди и себелюбиви.

______________________________
.. Hell is a teenage girl ..
Върнете се в началото Go down
~ i.LLusion
Шефче
avatar

Пол : Female
Брой мнения : 4294
Регистрация : 15.07.2010

ПисанеЗаглавие: Re: Как лъжем според зодията си   Сря 24 Авг - 13:01Стрелците лъжат вдъхновено, но глупаво. При това често пъти без да имат конкретна причина. Техните лъжи вбесяват околните, тъй като все едно са зашити с бели конци.
Характерна черта на Стрелците е хроничната им неспособност да допуснат, че някой друг, освен тях самите е прав и именно това може да ги накара в ход да съчинят всякакви (дори и) неправдоподобни измислици. Впоследствие, ако нуждата от лъжа отпадне или някой се опита да ги 'хване в крачка', те с лекота и очарователна усмивка се отричат от думите си, твърдейки, че подобно нещо те никога, ама никога не са и споменавали.
Лъжите им са плоски и с 'давността' на сапунен мехур, тъй като Стрелците не са склонни към заплитането на дългосрочни интриги. За тях е важно да настояват на своето - тук и сега! Често пъти това става повод околните да не се доверяват на представителите на въпросната зодия и да ги възприемат като лъжливи овчарчета.
Стрелците, както и Лъвовете обичат да преувеличават и да украсяват всичко - заслугите си, грозящата ги в даден момент опасност, поетите рискове, собствената си привлекателност и значимост.

Козирозите прибягват до лъжи, когато трябва да си пробият път напред (било в личния живот, било в професионална насока) и когато се налага да 'хвърлят пясък' в очите на околните. Представителите на този знак са толкова тщеславни, че за тях лъжата е и начин да убедят познатите си в своето материално благополучие и висок статус.
При това Козирозите искрено вярват в това, което разказват. Те съществуват като че ли в два свята едновременно - реалният и въображаемият, като в последния те са още по-успешни, богати, значими и доволни от живота си.
Мъжете Козирози често послъгват и за да се сдобият с благоразположението на жените. В тези случаи, те са в състояние да свалят звезди денем и да обещаят на избраницата си планини от злато, уханни оазиси и безмерно щастие... Често пъти така се улисват, че дори не забелязват как вече са постигнали целта си и дамата отдавна е капитулирала пред обаянието им.
Да разобличите Козирога не е трудно - достатъчно е да следите мимиките и жестовете му: когато започне да лъже гласът му се променя - става много по-омайващ, често пъти по-тих или пък по-възбуден; очите му светват и е твърде вероятно връхчетата на ушите му да почервенеят. И не забравяйте - той не изпитва и капка срам от това, че лъже...


Водолеите не лъжат - те просто не казват цялата истина. И това произлиза не от зла умисъл, а поради вродената им сдържаност.
Имайки навика да разчитат за всичко само на себе си, те често пъти смятат, че животът им представлява интерес само за тях самите. Ето защо Водолеите са на мнение, че на околните не следва нищо да споделят, за да не им дадат оръжие в ръцете, което после да бъде използвано срещу тях или любимите им хора.
Ако Водолеят допира до съзнателна лъжа, то това означава, че или са го вбесили, или той абсолютно не се доверява на събеседника си.
Най-често представителите на зодията лъжат, за да ги оставят на мира. Така например те могат да кажат, че са болни, за да не отидат на работа или, за да не изпълнят вече дадените обещания и поетите ангажименти. Но трябва да кажем, че по-късно, когато пристъпът на мизантропия отмине, те с лихва компенсират забежката си.
Самите Водолеи не търпят лъжите - веднага след като усетят, че са ги излъгали, те се затварят в себе си или престават да общуват с измамилия ги човек. А да 'преметнете' представител на тази зодия си е предизвикателство - те имат твърде добре развита интуиция...


Рибите не лъжат - те фантазират. Създават си свой собствен, вътрешен свят, в който всичко е по друг начин. Стараят се обаче да убедят и околните в реалността му...
Жената Риби често пъти си измисля несъществуващи ухажори, приписвайки им качества, които Вие самите бихте искали да видите в човека до себе си, и с охота разказват на приятелките си как са обграждани с внимание от влюбените в тях кавалери. При това казаното от тях звучи повече от убедително - те са в състояние да разиграят цели спектакли, описвайки Ви как са прекарали уикенда с красив, романтичен мъж или пък ще Ви представят други подобни сценарии.
Не съдете строго Рибите за лъжите им - чрез тях те се опитват да примирят себе си с действителността и да докажат, че и при тях "всичко е като при останалите хора, а може би дори по-добре". Да не говорим пък, че на глобална и зла лъжа жените Риби не са способни - те я презират.
Мъжете Риби са родени разказвачи, те лъжат от любов към изкуството или, за да не загубят това, което имат. И няма как да не им повярваш - очите им са толкова искрени, колкото не изглеждат дори, когато говорят истината.
Между другото, както и Водолеите, Рибите са прекрасни детектори на лъжата - улавят я така, все едно е материализирана във въздуха...Източник: belladonna-bg.com

______________________________
.. Hell is a teenage girl ..
Върнете се в началото Go down
Zaharka
Шефче
avatar

Пол : Female
Зодия : Cancer
Брой мнения : 5585
Регистрация : 15.07.2010
Местожителство : Discworld

ПисанеЗаглавие: Re: Как лъжем според зодията си   Сря 24 Авг - 13:10

За раците е вярно едно към едно на 100% с точките и запетаите. :yep:

______________________________
Love me if you can, hate me if you dare!
Върнете се в началото Go down
Renesita
Шефче
avatar

Чете : Новите видове
Пол : Female
Брой мнения : 3247
Регистрация : 15.07.2010

ПисанеЗаглавие: Re: Как лъжем според зодията си   Сря 24 Авг - 16:17

@Zaharka написа:
За раците е вярно едно към едно на 100% с точките и запетаите. :yep:

И за девите така

______________________________
Върнете се в началото Go down
zax
Читател
avatar

Брой мнения : 11
Регистрация : 28.08.2011

ПисанеЗаглавие: Re: Как лъжем според зодията си   Нед 28 Авг - 12:08

Зао Везните е абсолютно точно, но имам добри наблюдения и за Водолеите. Написаното за тях също е вярно
Върнете се в началото Go down
passion..
Напредващ
avatar

Пол : Female
Зодия : Cancer
Брой мнения : 113
Регистрация : 06.08.2011

ПисанеЗаглавие: Re: Как лъжем според зодията си   Нед 4 Сеп - 14:16

@Zaharka написа:
За раците е вярно едно към едно на 100% с точките и запетаите. :yep:

И аз така мисля! :goodjob:

______________________________
"По-добре прост и честен, отколкото умен и лъжлив."
Софокъл
Върнете се в началото Go down
mishle55
Драскач
avatar

Пол : Female
Зодия : Sagittarius
Брой мнения : 1105
Регистрация : 12.06.2011
Местожителство : Велико Търново

ПисанеЗаглавие: Re: Как лъжем според зодията си   Пон 26 Сеп - 20:11

Леле, как може всичко едно към едно да го познаят.. ей на това му се вика точна наука

______________________________
Усмихвай се дори да ти се плаче… Усмихвай се дори да те боли…

Живей с кураж… И никога недей допуска живота да те победи!!!
***Върнете се в началото Go down
just angel
Читател
avatar

Пол : Female
Зодия : Leo
Брой мнения : 12
Регистрация : 24.02.2012

ПисанеЗаглавие: Re: Как лъжем според зодията си   Нед 24 Фев - 13:28

Да разобличите Лъва не е лесно - той помни всяка малка подробност от това, което казал и успешно кара хората да му вярват.
Върнете се в началото Go down
6astlivkata
Читател
avatar

Брой мнения : 20
Регистрация : 03.09.2012

ПисанеЗаглавие: Re: Как лъжем според зодията си   Нед 5 Яну - 18:19

Лъвовете лъжат 'царствено'. За тях е изключително важно да запазят репутацията си и да изпъкнат, ето защо паяжината от лъжи често пъти се превръща в неотменна част от живота им.
Да разобличите Лъва не е лесно - той помни всяка малка подробност от това, което казал и успешно кара хората да му вярват.
За Лъвовете лъжата е като костюм, който те обличат, за да скрият от някого истината или, за да впечатлят и развеселят околните. Притежавайки изключителен талант на опитни разказвачи, представителите на тази зодия превръщат лъжата си в прелестна история, а за да не дадат възможност на реалността да помрачи красотата на повествованието им, те си измислят всякакви подробности, с които да подкрепят думите си. Всичко това те правят не с ясната цел да Ви преметнат, ами за да Ви убедят, че техният живот е цветен, прекрасен и пъстър, безспорно завладяващ...
Да се стараят да извлекат материални облаги от лъжите си не е цел за Лъвовете - те са прекалено горди и съвестни и предпочитат да се трудят с всички сили и умения, които имат, за да могат да забогатеят.


Мхм, доста вярно
Върнете се в началото Go down
Sexy Milady
Редовен
avatar

Чете : Твърде далеч: Завинаги - Аби Глайнс
Пол : Female
Зодия : Gemini
Брой мнения : 75
Регистрация : 30.06.2011
Местожителство : Там където желаеш да си, но не можеш да бъдеш...

ПисанеЗаглавие: Re: Как лъжем според зодията си   Пон 6 Яну - 0:41

Близнаците не лъжат - те играят. Често пъти точно и по този начин обясняват (пред себе си) склонността си към измислиците и лъжите. Понякога те се възползват от тях, за да убедят околните в своята правота, а понякога, за да извлекат полза от някаква ситуация или материална изгода.
Представителите на този знак без никакви угризения на съвестта могат да продадат некачествена вещ, представяйки я за рядка и ценна стока ( или както наскоро бяхме прочели - 'могат да Ви продадат и на баба си хвърчилото за Боинг' ) или пък да измислят цял филм, който да представят на събеседника си за 'чиста монета' .
Близнаците лъжат виртуозно, използвайки и позовавайки се на аргументи и 'факти', като често те се учат на този 'майсторлък' още в ранно детство. Страхувайки се да не ги накажат за нещо, малките Близначета съчиняват цели истории, от които в крайна сметка излиза, че те за нищо, ама за нищо не са виновни!
Да хванете Близнак в лъжа си е доста сложно - те прекалено добре осъзнават и влизат в ролята си, за да допуснат досадна грешка и да Ви дадат възможност да ги заподозрете в измама. Ето защо, когато общувате с Близнак, научете се да делите всичко, което те казват на 4 или защо пък не и на 48...


Тц, колко вярно! Но и добре си помним какво говорим, за да не стане гаф някъде по средата на нещата и да се омаже всичко.   До сега не са ме хващали да лъжа, а и признавам си (колкото и да е лошо това), че от съвсем малка ги плета едни истории (то накрая става 1001 нощи... :ДД )... и все съм невинна накрая.  :tooth: 

______________________________
"Къде си нощна пеперудо,
къде разперваш ти криле?
Където и да си - не зная,
аз пожелавам ти късмет.

В свят на ужас и поквара,
ти сееш светлина и мощ.
Ще те намеря сигурна съм, зная...
а до тогава - лека нощ. "

08.12.13г. Росита Ст.

Върнете се в началото Go down
kkk123
Читател
avatar

Брой мнения : 11
Регистрация : 24.09.2017

ПисанеЗаглавие: Re: Как лъжем според зодията си   Вто 10 Окт - 16:42

Точно казано
Върнете се в началото Go down
Sponsored content
ПисанеЗаглавие: Re: Как лъжем според зодията си   

Върнете се в началото Go down
 

Как лъжем според зодията си

Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Permissions in this forum:Не Можете да отговаряте на темите
BGWorld :: Спам Център :: Хороскоп-