Промяната е много трудно нещо. Всяка нова промяна на нещо, което работи и с което хората (особено ако са много) са свикнали, е посрещана от болшинството с известни дози скептицизъм и негативизъм. Това е абсолютна нормална реакция. Ако на всички им харесваше, значи или щяхме да сме роботи, или ненормални.
За съжаление няма възможност да инсталирам пет скина, черен, бял, оранжев, зелен и т.н., и всеки потребител да си избира скин според вкуса си. Затова периодично скиновете се сменят, за да може да се угоди на всички. Пределно ясно ми е, че на едни не им допада, на други много им харесва. И на мен ми харесваше преди един зелен скин, но след време хората поискаха да го сменим вече и това направихме, колкото и да не ми се искаше.
За да могат да общуват, дори да съществуват ако искате, една голяма група хора на дадено място, трябва да се правят компромиси.
Скинът е бил готин, турбо як и т.н. - ясно. Но е нормално да има и групичка хора, на която не им е харесвал или пък им е омръзнал. Редно е да се угоди и на другите.
Друг проблем е, че като форум, тясно свързан с преводи, няма как да сложим бял скин. Наясно сте, че четенето на бял фон не само измаря, ами и съсипва очите. Затова сме принудени да слагаме все тъмни - черно, сиво и от този род.
Съгласете се, че ако бях пуснал анкета с пет варианта, щеше да стане пълна каша, дори можеше да се стигне до караници и нарушаване на добрия тон. После едните щяха да са сърдити, други да се радват, трети щяха да си бият шута, защото се чувстват обидени от някого по някакъв начин. За да избегнем цялата тази дандания и излишни нерви, аз лично си избирам скина.
И този скин след време ще бъде сменен както предшествениците си. Няма нужда да се ядосвате излишно и да се нападате един/а друг/а. Тук сме да се забавляваме, общуваме и да разпуснем след един напрегнат работен/учебен ден. Не да се товарим още повече.