BGWorld
Добре дошли при нас! Влезте в профила си, за да използвате пълноценно форума.
- Няма да виждате досадни реклами.
- Ще можете да гласувате в анкети.
- Достъп до всички раздели.
- Писане на коментари и още много други.
Все още нямате регистрация? Заповядайте, напълно безплатно е и отнема само минутка.

BGWorld
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

BGWorldВход

descriptionЗа здравословното тегло на децата - хляба задължителен EmptyЗа здравословното тегло на децата - хляба задължителен

more_horiz
За здравословното тегло на децата - хляба задължителен Child-eating-bread-150x150

Испански учени са провели изследване, резултатите от които показват, че консумацията на хляб всъщност не води до затлъстяване при децата. Малчуганите, които ядат хляб и хлебни изделия, по-рядко имат проблеми с наднорменото тегло, в сравнение с тези, които Децата, които ядат повече хляб имат по-малко проблеми с наднорменото тегло и по-рядко страдат от излишни килограми в ряла възраст.

Заключенията се базират на данни събрани сред 504 ученици на възраст между 8 и 13 години. За да установят, какъв е ефекта на хляба за развитието на детския организъм, авторите на изследването разделили участниците на няколко групи, в зависимост от дневната консумация на хляб.
Експертите установили, че подрастващите, които ядат повече хляб имат по-нисък индекс на телесна маса в сравнение с останалите.
Авторите на изследването обясняват, че хлябът всъщност не е толкова вреден за здравето и за теглото ни, колкото всички ние си мислим. Връзката между консумацията на въглехидрати, гликемичния им индекс и телесното тегло не точно такава, каквато е тя в разбиранията на обществото.

Специалистите са категорични, че хлябът е храна, която допринася за по-добрия хранителен баланс, осигурявайки значителна част от въглехидратите, фибри, растителни мазнини, минерали и витамини, необходими на организма.

Аминокиселините, съдържащи се в хляба са особено необходими на организма за изграждане на собствени белтъчини.

Хлебните изделия съдържат и витамини от група В, които са от изключителна важност за работата на мозъка и нервната система, както и за доброто състояние на кожата и лигавиците.

Хлябът и тестените изделия са храни които се усвояват бавно от организма, създават усещане за ситост и не предизвикват рязко повишаване или понижаване на стойностите на кръвната захар.

Широко разпространената заблуда, че хлябът е враг на фигурата ни, е основната причина, първо той да бъде изключен при диета. Смята се, че белият хляб и изобщо тестените продукти, особено сладките са врагове на фигурата ни.

Диетолозите, обаче са категорични, че редуцирането на въглехидратите и протеините в диетата може да има краткотраен ефект. В дългосрочен план обаче, идеалното тегло се крие във високо въглехидратна, но бедна на мазнини диета.

______________________________
За здравословното тегло на децата - хляба задължителен Banner-Ulquiorra-1
Какво е?
Ще разбера ли ако разкъсам гръдта ти?
Ще разбера ли ако разтворя черепа ти?
За вас е толкова лесно да го кажете.
Сякаш--
Разбирам вече.
Значи е това ...
Това, което протегната й ръка изразява е ...
Сърце?

За здравословното тегло на децата - хляба задължителен Urquiolabanner
Spoiler :
За здравословното тегло на децата - хляба задължителен Ulquhime-signature

descriptionЗа здравословното тегло на децата - хляба задължителен EmptyRe: За здравословното тегло на децата - хляба задължителен

more_horiz
благодаря ви за информацията,винаги съм смятала хляба за необходим

______________________________
"Целувката в която няма любов е престъпление,а всяко престъпление носи след себе си нещастие или за сърцето,или за душата"
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите