BGWorld
Добре дошли при нас! Влезте в профила си, за да използвате пълноценно форума.
- Няма да виждате досадни реклами.
- Ще можете да гласувате в анкети.
- Достъп до всички раздели.
- Писане на коментари и още много други.
Все още нямате регистрация? Заповядайте, напълно безплатно е и отнема само минутка.

BGWorld
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

BGWorldВход

descriptionKолеж за магьосници EmptyKолеж за магьосници

more_horiz
Kолеж за магьосници 44016

"Хари Потър открива Нарния!

Mодерен фентъзи роман за настоящи и пораснали фенове."

Пъблишърс Уийкли

Куентин Колдуотър живее тъжен, меланхоличен живот. Макар и пълен отличник, той е нещастен. Единствената му мания е поредица от фентъзи книги за вълшебната страна Филория. Обсебен от приключенията и от магията на измислената страна, той препрочита книгите отново и отново.

Съкровеното му желание е не да кандидатства в университета "Принстън", където е ясно, че ще приемат гений като него, а поне за миг да надзърне в света на Филория.

В един преломен ден Куентин попада на укрито с магия място в Ню Йорк, където времето тече по различен начин и където съществува... колежът по магия "Брейкбилс". Макар колежът да не е Филория, той дава на Куентин възможност да учи магия и да прави заклинания – нещо, за което винаги е мечтал.

Оказва се, че магията не е лесна работа – мъчителни упражнения, заклинания на старохоландски и келтски, тежки предизвикателства, пътешествие по въздух до Южния полюс... Много скоро Куентин открива, че все още жадува за вълшебната страна от любимите си книги.

И един ден, когато целият му живот изглежда обречен на провал, той научава, че Филория съществува.

С помощта на приятелите си Куентин се отправя на най-бленуваното пътешествие в своя живот... за да открие ужасяваща истина.

Харвардски възпитаник и литературовед с докторантура в Йейл, Лев Гросман избира за свое поприще журналистиката. Пише ревюта на книги в New York Times, Time, Entertainment Weekly, Time Out New York и др. Първият му роман – "Изкривяване", минава незабелязано, вторият – "Кодексът", става международен бестселър, а третият – "Колеж за магьосници", е определен за една от най-добрите книги на годината.

______________________________
Kолеж за магьосници 4454149a
Even if the path is a little blurry, KEEP WALKING.
You'll focus in when you know what you want.
Then the picture of your life will be crystal clear.
JUST DON'T EVER GIVE UP and DON'T EVER STOP WALKING
.

Kолеж за магьосници 4965902g

descriptionKолеж за магьосници EmptyRe: Kолеж за магьосници

more_horiz
Ах това не си заслужава парите честно. Ето откъс от него малко от началото, но вие си преценете:
Куентин направи фокус. Никой не го забеляза. Джеймс, Джулия и Куентин вървяха заедно по студения неравен тротоар. Джеймс и Джилия се държаха за ръце. Така стояха нещата сега. Куентин се мъкнеше подире им, чуствайки се и изглеждайки като ядосано хлапе. Предпочиташе да е сам с Джилия или просто сам, обаче човек не може да има всичко. Поне наличните доказателства категорично водеха до това заключение.
Това е най-интересната част от книгата. после са 300 страници БЛЯК! :haha:______________________________
Тя имаше всичко, освен онова, което всички мислеха, че притежава. Любов. Афродита не позволи сълзата да капне от окото и, гледайки как щастието и забравя за нейното съществуване. Тогава тя стана ходещ мъртвец.
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите