ЧАТ
Страница 40 от 41 • Share •
Страница 40 от 41 •
1 ... 21 ... 39, 40, 41 
Re: ЧАТ
Wayward daughter написа:Е, има таг за спойлери.![]()
И аз много обичам Циркът на прокълнатите!
- Spoiler:
РАФАЕЛ
9-а е уникална!

нел-j- Преводач
Зодия:
Брой мнения: 1270
Местожителство: софия
нел-j написа:Wayward daughter написа:Е, има таг за спойлери.![]()
И аз много обичам Циркът на прокълнатите!
![]()
![]()
![]()
- Spoiler:
РАФАЕЛ
![]()
9-а е уникална!
Много се накефих на спойлера!

Wayward daughter- Администратор
- Чете: Подборът
Брой мнения: 4740
Местожителство: Mezentius House

puh- Модератор
Зодия:
Брой мнения: 918
Винаги съм готова да ви зарадвам!

нел-j- Преводач
Зодия:
Тея, абе ти по-сложен въпрос не можа ли да зададеш?
Гледай само как протече заформящият се отговор в ума ми:
"Ако трябва да се върна назад, бих препрочела 5-та. Някак си ми е маааалко повече слабост, от останалите. Обаче пък заради 1-ва ми се появи цялата тръпка. Но и 6-та не е никак лош вариант, защото там има доста развитие. О, 7-ма! Там просто напрежението във въздуха с ръка да го пипнеш, заради Съвета. Ох, и 3-та много ми липсва, адски интересна част. Ама за разлика от много от вас, аз много харесвам и 2-ра, така че и тя не е лош вариант, защото Анита именно там 'открива' некромантията си. Ей, четвърта е доста животинска, също бих я препоръчала...
Абе що не вземеш да препрочетеш направо цялата поредица отначало?"
Та... по-сложен въпрос не можа ли да зададеш?
Аз сериозно мислех да я препрочитам отначало, но някак си 10 книги ми идват доста в момента. Но когато мога - ще го направя. Само знам, че лично аз не мога да ти отговоря на въпроса, тъй като всяка една ми е ценна и интересна
Затова най-добре послушай и мини на 15-та
Гледай само как протече заформящият се отговор в ума ми:"Ако трябва да се върна назад, бих препрочела 5-та. Някак си ми е маааалко повече слабост, от останалите. Обаче пък заради 1-ва ми се появи цялата тръпка. Но и 6-та не е никак лош вариант, защото там има доста развитие. О, 7-ма! Там просто напрежението във въздуха с ръка да го пипнеш, заради Съвета. Ох, и 3-та много ми липсва, адски интересна част. Ама за разлика от много от вас, аз много харесвам и 2-ра, така че и тя не е лош вариант, защото Анита именно там 'открива' некромантията си. Ей, четвърта е доста животинска, също бих я препоръчала...
Абе що не вземеш да препрочетеш направо цялата поредица отначало?"
Та... по-сложен въпрос не можа ли да зададеш?
Аз сериозно мислех да я препрочитам отначало, но някак си 10 книги ми идват доста в момента. Но когато мога - ще го направя. Само знам, че лично аз не мога да ти отговоря на въпроса, тъй като всяка една ми е ценна и интересна
Затова най-добре послушай и мини на 15-та

Merry- Преводач
Брой мнения: 2493
Местожителство: Neverland
Мери, ти съвсем я ориентира
"Идва момент, в който просто обичаш някого. Не защото е добър или лош, или какъвто и да било. Просто го обичаш. Това не означава, че ще бъдете заедно завинаги. Не означава, че няма да се нараните взаимно. Значи само, че го обичаш. Понякога въпреки това, което е, а понякога заради това, което е. И знаеш, че и той те обича, понякога заради това, което си, а друг път въпреки него."
Anita Blake
Incubus Dreams
Anita Blake Translate Team

milenaka- Преводач
Брой мнения: 1265
Няма време за всички.
Тъй или иначе при мен положението стана такова, че няколко месеца няма да има вероятно много четене. Но когато мога, почвам 15-та
Тъй или иначе при мен положението стана такова, че няколко месеца няма да има вероятно много четене. Но когато мога, почвам 15-та

puh- Модератор
Зодия:
- Spoiler:
- Хора, аз съм вън от кожата си! Писнало ми от всякакви индивиди, които успяват да намерят наглостта да съдят Анита за начина, по който води собствения си личен живот и за действията и решенията, които прави. Винаги се появява някой си Никой, който ще изтъкне предразсъдъците си в лицето й и ще й заяви, че поради глупавата причина, дето има за довод, тя следва да бъде най-голямата грешница, чиито грехове никога няма да бъдат опростени и, че Ада е там някъде долу и чака да я погълне, щото така било правилно и си го заслужавала. Айде де! Мозъкът ми не може да измъкне конкретни примери от миналите книги, но си спомням смътно, че имаше един полицай(най-общо казано)в девета книга,(май) който съвсем неприкрито ненавиждаше същността на Анита и изрече купища обиди, затова каква вещица или демон (вече не помня на какво "нечисто" същество я оприличаваше) е била и бла-бла. Ситуацията в момента(някъде към края на дванайста книга) не е абсолютно същата, но за пореден път включва обвинения по адрес на главната героиня. Леле, ако действието се развиваше в Средновековието сигурно вече от отдавна щяха да са я изгорили жива на клада. Толкова високо ниво на чиста глупост (от рождение при това. Далеч нямам предвид моментна слабост, а нискоинтелигентност в цялата си прелест и очарование), отвратителен магарешки инат, ограничено мислене и тотално неразбиране, поради умствена невъзможност, рядко се срещат в книга, честно. Всички тези качества ги приписвам на скъпата Арнет, хубостницата, дето си падна по Натаниел и реши да се прави на героиня и да го спасява от лапите на Анита. Защо ли? Ами как защо, защото Анита е перверзница, купила невинно и от малко малтретирано жиголо и дори си позволява да го "наранява" публично, заедно със също толкова душевно оскверненото си гадже вампир. В действителност случката си имаше своята история и, повярвайте, (повечето от вас отдавна сте прочели 12-та книга, но аз за всеки случай припомням тази крайно дразнеща част от нея, която преля чашата)нямаше нищо общо с демоничното в така "болния" анитен мозък и извратените й фантазии. Натаниел от сума ти време й се молеше да го бележи със зъби отново(след сценката с пресния ardeur в "Нарцис в окови", която съвсем наскоро излезе на български, благодарение на преводаческия екип на поредицата във форума)и сам си направи подготовката, така че това да се случи в "Престъпни удоволствия". Анита осъществи нужното шоу (с известна помощ от Жан-Клод) и всичко беше ОК. Кой въобще да предполага, че онова плиткоумно ченге Арнет с неоснователното самочувствие ще...как да го кажа...ами, позволете да използвам метафора - ще започне да хвърля камъни по Анита, съдейки я за неща, дето не й влизат в работата. Анита много хубаво си й го каза: как обясняваш на слепеца как изглежда синия цвят? Очевидно в случая така и не се откри начин. Тъпото парче стои и се блещи и продължава да ми лази по нервите. Не стига, че съвсем безсрамно се натиска на обвързан мъж и чака удобен момент той да е сам и да му се предлага, ами и си внушава, че тя е светица, а Анита е превъплъщението на дявола, от което горкичкия Натаниел трябва да бъде спасен. Ако аз бях на мястото на главната героиня със сигурност нямаше да оставя нещата без физическа саморазправа. Арнет е героиня, която с удоволствие бих оскубала. И за капак главата завърши по начин, който ме кара да точа ножове и едновременно с това да се просълзявам:
"What's eating Arnet?"
"If she wants you to know, she'll tell you."
"You're not going to tell your version first?"
"No one ever believes my version, Zerbrowski. I'm fucking coffin bait. If you'll fuck vampires, you'll do anything, right?" And just like that, I started to cry. Not loud, but tears, real tears. I turned away and stared out the window. I had no idea why I was crying. Stupid, so stupid.
...
Zerbrowski was either so astounded that I was crying that he didn't know what to say, or he was treating me like he'd treat any other cop. If they don't want you to see them cry, you don't see it. Zerbrowski drove to the Church of Eternal Life, concentrating on the road like a son of a bitch. I stared out the window the entire time, and cried.
Ричард си заслужи номинацията за включване в черния ми списък, защото накара Анита да плаче, заради неговата собствената удивителна глупост. Сега в черния ми списък са като цяло персонажите, които съдят любимката ми, бъркат се в личния й живот, засягат достойнството и чувствата й и по още куп други причини заслужено си получават искрената ми омраза. Нямам предвид Зербровски, макар че в конкретната ситуация неговата работа не беше да се прави на коравото ченге, а да я прегърне. Иска ми се най-сетне някой да я прегърне, да й каже, че всичко е наред и да срита задниците, дето се осмеляват да закачат Анита Блейк.
Къде е тя, къде са те! (право си го е казал Пегъзий Музовски
)

Роза Беликова- Читател
- Чете: Laurell K. Hamilton: Anita Blake Series - Skin Trade
Като чух, че жанра се променя, както и главната героиня, си написах фик като замислен край на поредицата с 9-та книга.
Казва се "Зверски игри" и посочва моята версия за щастлив край.
(Ако някой иска да го прочете, той е в друг форум, но не издавам кой
)
Казва се "Зверски игри" и посочва моята версия за щастлив край.
(Ако някой иска да го прочете, той е в друг форум, но не издавам кой
)
repichka- Читател
Зодия:
Брой мнения: 42
repichka, според мен в даден момент всички ще вземем да си напишем фикове. С толкова дълга поредица и толкова много герои е почти невъзможно да не си фантазираме разни наши си завършеци. И мисля че няма нищо лошо в това да споделиш своята представа за такъв, ако желаеш.
- Spoiler:
- Между другото, появиха се Truth и Wicked. Познайте колко точно им се кефя (дано да си остане така).
Та-дъм! Малкълм също си спечели място в черния ми списък - нарече Анита "курвата на господарят на града". Дано се пърже в Ада.

Роза Беликова- Читател
Роза, с теб съм! И аз мисля така за полицайката и се радвам много, че е измислен герой, че... щяха да хвърчат... фуражки, заедно с главите, на които стоят!
П.П. Имаме раздел Лично творчество, където можете да публикувате фен фекове, но ако се намерят желаещи да публикуват, може да се измисли една тема за фен фикшъни на Анита Блейк в текущия раздел или, ако е по-обемно творчеството, кой знае, може и подраздел? Подлежи на обмисляне, стига да има желаещи да публикуват и четат.
- Spoiler:
- То верно, че отхвърлената жена може да се превърне в най-противното чудовище, пред което Хищникът и Пришълецът са милички като новородени котенца, но... Къде им е достойнството на всички жени в тази поредица нямам идея. Само Клаудия (освен Анита) стои на място!Та ето това е то наглост, не я иска Натаниел и Анита веднага става за нея най-черната на тоя свят! Така е, като те настъпят по опашката е толкова лесно да се завъртиш и да одереш този, който сметнеш за най-виновен! Съмнява ме, дори и да не беше Анита, Натаниел да й обърнеше внимание, тя тази е маниакална!
П.П. Имаме раздел Лично творчество, където можете да публикувате фен фекове, но ако се намерят желаещи да публикуват, може да се измисли една тема за фен фикшъни на Анита Блейк в текущия раздел или, ако е по-обемно творчеството, кой знае, може и подраздел? Подлежи на обмисляне, стига да има желаещи да публикуват и четат.

Wayward daughter написа:Роза, с теб съм! И аз мисля така за полицайката и се радвам много, че е измислен герой, че... щяха да хвърчат... фуражки, заедно с главите, на които стоят!
- Spoiler:
То верно, че отхвърлената жена може да се превърне в най-противното чудовище, пред което Хищникът и Пришълецът са милички като новородени котенца, но... Къде им е достойнството на всички жени в тази поредица нямам идея. Само Клаудия (освен Анита) стои на място!Та ето това е то наглост, не я иска Натаниел и Анита веднага става за нея най-черната на тоя свят! Така е, като те настъпят по опашката е толкова лесно да се завъртиш и да одереш този, който сметнеш за най-виновен! Съмнява ме, дори и да не беше Анита, Натаниел да й обърнеше внимание, тя тази е маниакална!
- Spoiler:
- Точно това си помислих и аз. Както казах, тя си е задръстена и сбъркана по природа. За тези като нея няма никаква надежда и единствено знаят да лазят по нервите на свестните герои и на всичкото отгоре да ги разстройват . Колко съм им набрала на такива нищожества само!

Роза Беликова- Читател
- Spoiler:
- Ами, да, това е тъпото - те самите не струват, жалки са и незначителни, аз името й на таз не помня и не мога да запомня, дори от това да ми зависи живота, например. И е нечестно, когато толкова мизерни и нищожни създания изведнъж се изживяват като някакъв едва ли не модел как трябва да изглежда/да се държи/да говори/да живее един човек, сякаш те са самото съвършенство. И онази фитка едва ли не видя възможност свише да се изживее като майка Тереза, вярвайки си, че в очите на Натаниел ще бъде Спасителя, Месията! И то в какво тази възможност - да изкара Анита най-долното възможно нещо! Едва ли не, че е малтретирала Натаниел, че се възползва от него, че го използва... Що за лицемерка? Вижда го като обект на най-развратните си фантазии (на бас!), представя си се с него в сцени далеч 18+++ и в следващия момент, само за да очерни Анита, го изкарва толкова безпомощен и сякаш е всъщност 12-!
Нещастница от най-долно стъпало по мое лично мнение. Тръгнала да се прави на добра самарянка, смешницата...

Wayward daughter написа:
- Spoiler:
Ами, да, това е тъпото - те самите не струват, жалки са и незначителни, аз името й на таз не помня и не мога да запомня, дори от това да ми зависи живота, например. И е нечестно, когато толкова мизерни и нищожни създания изведнъж се изживяват като някакъв едва ли не модел как трябва да изглежда/да се държи/да говори/да живее един човек, сякаш те са самото съвършенство. И онази фитка едва ли не видя възможност свише да се изживее като майка Тереза, вярвайки си, че в очите на Натаниел ще бъде Спасителя, Месията! И то в какво тази възможност - да изкара Анита най-долното възможно нещо! Едва ли не, че е малтретирала Натаниел, че се възползва от него, че го използва... Що за лицемерка? Вижда го като обект на най-развратните си фантазии (на бас!), представя си се с него в сцени далеч 18+++ и в следващия момент, само за да очерни Анита, го изкарва толкова безпомощен и сякаш е всъщност 12-!
Нещастница от най-долно стъпало по мое лично мнение. Тръгнала да се прави на добра самарянка, смешницата...
- Spoiler:
- То да беше само тя...Всичките й колеги, и въобще нормалното човешко обкръжение на Анита, я гледат така все едно, че си е лепнала пентаграм на челото. Тя много правилно се изрази веднъж, че преди просто си е лягала с мисълта, че лошите винаги са чудовищата и докато го е вярвала всичко е било много по-лесно и не се е налагало да се затормозява с излишна философия, чувство за справедливост и вътрешни войни (не го беше формулирала по този начин, но смисълът е същия). Освен свръхестествените си приятели и любовници, малко са хората, които в кризисна ситуация ще застанат зад гърба й. Само Едуард, Зербровски, още няколко по-здравомислещо полицаи и, може би, Долф. Като цяло на пръсти се броят хората, които истински държат на нея. А тя за такива като тях дава мило и драго, готова е на саможертва и се хвърля през глава да им спасява беззащитните, смъртни задници. Пък "изчадията" са в действителност опората й, най-близките. Обаче видиш ли, онез ми ти неблагодарници (особено тези, които не я познават лично или не си правят труда да я разберат поне малко)тръгнали да се отвращават и да раздават правосъдие, щото била на еди-кой-си "ку*вата", извършвала всякакви непростими перверзии, отваряла си вените и краката на всеки срещнат, нямала морали, на нея не може да се вярва, тъй като е продала грешната си душа на Дявола и вероятно се занимава с черна магия, вуду и кървави ритуали. Пък кой знае, може и сатанистка да е станала. Ах, леле, такива как ги обичам като почнат да проповядват възвишени, духовни ценности! Обаче Анита никога не си е отворила устата или е обидила някого. И защо? Ами как защо, защото е гнусен некрофил, затова.
Възхищавам й се на благородството, че въпреки обвиненията от всеки срещнат (повечето някакви непознати отрепки, дето ми се пишат месии и герои) не си е позволила да каже лоша дума за когото и да било, защото има голямо сърце и продължава да брани човешкия род, да го вдига на пиедестал и да му търпи лайната. Не получава нищо в замяна, освен хули и презрение, но не се е спряла да се излага на опасности само с една мисъл - те са на първо място.
Само ми кажете, че ще се намери някой, който да й бие два шамара на онова противно създанийце Арнет и, че ще се разкара най-сетне.

Роза Беликова- Читател
Пустош.
Впрочем прочетох още преди седмици Dance macabre.

Впрочем прочетох още преди седмици Dance macabre.
- Spoiler:
- Не съм доволна. Много странна книга, все едно четях фен фик от някого, който не е чел досегашните книги... По едно време добих надежди, но ги убиха бързо. Да не говорим, че свъши насред нищото. Странен сюжет, някаква незавършеност, уж почва нещо, но доникъде не стига (като сюжетни връзки)... Супер различна от досегашните, но, за мен лично, доста разочароваща за жалост...
Когато мога ще започна 15-та, след някой и друг месец, че сега и да искам не мога. За нея имам мноооого големи надежди, още повече, че Едуард ще участва!

Абе знаете ли какво ми идва на ума като се сетя за Анита. Скука. Не искам да обиждам никого, но разботата е там, че нещата стават все по - бавно и отдавна изгубих тръпката...препоръчвам ви нещо по - вълнуващо. Като братството на черния кинжал...
Тя имаше всичко, освен онова, което всички мислеха, че притежава. Любов. Афродита не позволи сълзата да капне от окото и, гледайки как щастието и забравя за нейното съществуване. Тогава тя стана ходещ мъртвец.

yanitsa1- Преводач
- Чете: Каквото ми падне в ръчичките.. ахаха
Брой мнения: 200
Местожителство: От онзи свят в този
Аз лично чета поредицата основно заради Анита. Всяко друго действие и сюжетна линия е просто някакво допълнение към неповторимата главна героиня. Лоръл върти и усуква, за да надгражда персонажа, да го поставя във всевъзможни ситуации, така че с времето ТОЙ да се развива и саморазкрива, а не да чакаме да се случи голямата развръзка, дето ще осмисли всичко. Анита Блейк - ловецът на вампири. Самото заглавие показва на кое ще се акцентира и кой ще е в светлината на прожекторите. В повечето останали книги ни се предоставя един замислен сюжет в основата, около който се въртят и маят най-различни герои. Нямам нищо лошо предвид, просто изтъквам разликата между видовете четиво. Авторът си избира на кое да обърне повече внимание - на героя, или пък на историята. Така че, до колкото знам, не може да има място за сравнение между Анита Блейк и "Братството на Черния кинжал"(не съм чела втората поредица).
- Spoiler:
- Иначе аз почти нямам време за четене, така че още си кисна на дванайста книга и продължавам да бера нерви на ограничените индивиди с религиозните разбирания за света и всичко що се мърда в него. Още един полицай се опитва да обиди Анита и познайте точно в кой кръг на Ада искам да го запратя.

Роза Беликова- Читател
Роза, Братството наистина е изключително различна поредица от Анита Блейк, но това не се дължи, на факта, че авторката е акцентирала върху развитието на историята, а понеже в тази поредица има множество равнопоставени главни герои и във всяка книга се акцентира върху различен персонаж и неговото личностно развитие - тоест как се развива личната му история, върху какви фундаменти се базира характера му, взаимоотношенията му с другите персонажи и т.н. представено през различни гледни точки и посредством паралелно развиващи се сюжетни линии .. докато при Анита виждаме само нейното развитие, ако можем да използваме тази дума
и все пак, ако някой ден останеш без налична прочитна литература, и аз мога да ти препоръчам БНЧК /това да не се чете като баничка
/, мисля, че ще ти хареса
и все пак, ако някой ден останеш без налична прочитна литература, и аз мога да ти препоръчам БНЧК /това да не се чете като баничка
/, мисля, че ще ти хареса

naFarela- Редактор
- Чете: абсолютно всичко
Брой мнения: 547
Местожителство: In the center of the universe
На мен ВЕЧЕ Братството ми харесва повече... има интересен обрат в този случай-намирах първите две книги от Братството за не особено интересни,а първите на Анита - за шедьовър, сега донякъде е обратното. И Dance macabre беше преломната точка, преди това всичко си беше наред...

Ма слънце, то това са коренно различни стилове.
А и то Братството, макар да го харесвам, няма кой знае какво идейно развитие до тук. Един измъчен и наранен мъж среща една уникална и неустоима жена, влюбват се правят зашеметяващ секс и всичко завършва щастливо.
Не ме разбирайте погрешно обичам поредицата и си я чета с огромно удоволствие. Но не предлага голямо сюжетно разнообразие или развитие.
А и то Братството, макар да го харесвам, няма кой знае какво идейно развитие до тук. Един измъчен и наранен мъж среща една уникална и неустоима жена, влюбват се правят зашеметяващ секс и всичко завършва щастливо.
Не ме разбирайте погрешно обичам поредицата и си я чета с огромно удоволствие. Но не предлага голямо сюжетно разнообразие или развитие.

нел-j- Преводач
Зодия:
А, то и Братството може да се изтърка и да омръзне, но аз съм още на седма (чакам я да излезе) и дотук я намирам за страхотна поредица. Вярно е, че са в сравнително различен стил за съпоставка, но просто споделям, че вече с по-голям интерес чета Братството. Поне засега...

Нел много си права, но пък на мен страничните сюжетни линии много ми харесват .. особена слабост ми е Тор, макар че той въпреки важността си за сюжета, досега не го виждахме много-много .. мисля, че интересното в поредицата е не битката между доброто и злото, а случващото се въпреки нея .. докато при Анита, при един последващ размисъл от моя страна, ми се струва, че точно тази битка срещу лошите е главния аспект ..
Wayward daughter тая седма книга всиички я чакаме
Wayward daughter тая седма книга всиички я чакаме

naFarela- Редактор
- Чете: абсолютно всичко
Брой мнения: 547
Местожителство: In the center of the universe
Дам, още малко и ще четем за Ривендж!

нел-j- Преводач
Зодия:
С братството се напънах до средата на втора книга и не можах да продължа. Нещо не ме увлече.

puh- Модератор
Зодия:
Страница 40 от 41 •
1 ... 21 ... 39, 40, 41 
Страница 40 от 41